Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudac u nevjerici

Lažirao vlastitu otmicu: Htio je provesti noć s drugom ženom, sad će to morati dobro platiti policiji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarcu je naređeno da plati odštetu policiji nakon što je lažirao vlastitu otmicu da bi prikrio

Paul Iera iz Wollongonga u Novom Južnom Walesu želio je novogodišnju noć provesti s drugom ženom umjesto s partnericom i zato je izmislio da je otet. Taj će ga potez sadA prilično koštati, naime, sud je naredio 35-godišnjaku da plati 10.334 dolara policiji za njihov rad na istrazi.

Sudac Michael Ong je rekao da je Iera bio "motiviran najmanje uvjerljivim razlogom na koji je ikada naišao".

Iera je 31. prosinca 2022. poslao tekstualnu poruku svojoj partnerici tvrdeći da je od njegovih otmičara, a u poruci piše da će ga otmičari zadržati do jutra. Njegov partnerica je kontaktirala policiju, koja ga je idućeg jutra pronašla u njegovu kombiju u njegovu rodnom gradu.

Pročitajte i ovo Medvjed na pikniku nije bio izbirljiv VIDEO Medvjed upao na piknik! Snimka je skupila 15 milijuna pregleda

Policajci su uložili više od 200 sati policijskog rada istražujući Ierinu tvrdnju o otmici, uz tisuće dolara potrošenih na plaće i dobivanje telefonskih zapisa, izvijestili su lokalni mediji, koji pišu da je Iera isprva tvrdio da ga je odvela grupa nepoznatih ljudi s Bliskog istoka i da su ga kasnije pustili.

U siječnju je uhićen i optužen za lažno prijavljivanje s namjerom podvrgavanja istrazi druge osobi, za što je predviđena kazna od sedam godina zatvorat, piše BBC.

Zatvorsku kaznu je izbjegao, ali mu je izrečena trogodišnja zatvorska kazna i naloženo da odsluži 350 sati društveno korisnog rada, kao i naknadu policiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suđenje za odštetu VIDEO Zamalo ih ubila zbog uvijenih krumpirića: Radnica u fast foodu pucala u muškarca s kojim su u autu bile i trudna supruga i kćerkica

Iera se također izjasnio krivim za tri nepovezane optužbe za posjedovanje neovlaštenog vatrenog oružja, zabranjenog oružja bez dozvole i streljiva bez dozvole.

Sudac je njegove postupke nazvao gnjusnima, a Abbas Soukie, odvjetnik koji zastupa Ieru, rekao je da je zadovoljan što je izbjegao zatvorsku kaznu. Dodao je i da je njegov klijent napravio ogroman rehabilitacijski napredak nakon počinjenog kaznenog djela te i dalje uživa podršku svoje obitelji i partnerice i želi nastaviti živjeti kao produktivan član zajednice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene