Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osam godina patnje

Gotovo je: Amanda Knox nije kriva za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski suci su ocijenili da Knox i njezin bivši dečko Sollecito nisu počinili zločin za koji ih je žalbeni sud osudio na teške zatvorske kazne u siječnju 2014.

Talijanski vrhovni sud oslobodio je u petak navečer Amerikanku Amandu Knox i njezina bivšega dečka, Talijana Raffaelea Sollecita, za ubojstvo britanske studentice Meredith Kercher 2007. godine.

Pročitajte i ovo Suđernje obitelji ubojice iz OŠ Vladislav Ribnikar Suze ispred sudnice Suđenje za pokolj u Beogradu odgođeno, roditelji ubijene djece majci ubojice: "Monstrume!‘" Suđenje roditeljima dječaka ubojice masakr u Beogradu FOTO Roditelji dječaka ubojice i dvojac iz streljane se izjasnili: "Nismo krivi"

Nakon sudskog postupka koji se otegnuo osam godina, Knox je izjavila da je presretna zbog takve presude i da joj je snagu davalo to što je znala da je nedužna.

"Presretna sam zbog odluke talijanskog vrhovnog suda. To što sam znala da sam nedužna, davalo mi je snage u najcrnjim trenucima ove kušnje", poručila je u priopćenju te zahvalila obitelji, prijateljima i brojnim nepoznatim osobama na pruženoj pšodršci.

"Mnogi ljudi, od priznatih stručnjaka za DNK analizu do bivših agenata FBI-ja, preko običnih građana kojima je bilo stalo do pravde, smatrali su da je nedužna", dodaje se u tom odvojenom priopćenju.

Presuda za monstruozni zločin: Know ponovo proglašena krivom

Talijanski suci su ocijenili da dvoje bivših ljubavnika nisu počinili taj zločin za koji ih je žalbeni sud osudio na teške zatvorske kazne u siječnju 2014.

Oslobađajuća presuda je donesena nakon prvostupanjskog postupka, dvaju žalbenih postupaka i prve odluke vrhovnoga suda.

Podsjetimo, u noći 2. studenoga 2007. Meredith Kercher, 21-godišnja britanska studentica, pronađena je mrtva u stanu koji je dijelila s Amandom Knox u Perugiji. Obdukcijom je utvrđeno da je bila silovana i ubijena sa 47 uboda nožem.

Za sudjelovanje u ubojstvu na 16 godina zatvora je osuđen Rudy Guede iz Obale Bjelokosti čiji je DNK pronađen na tijelu žrtve, ali je sud ocijenio da nije djelovao sam. Knox i Sollecito su pušteni nakon žalbe 2011. a prije toga su četiri godine proveli u talijanskom zatvoru.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene