Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak ministara financija

Marić nakon sastanka u Bruxellesu pojasnio što će biti s kunama nakon 1. siječnja

Hrvatska je uklonila i posljednju zapreku za uvođenje eura kao službene valute, što će se i dogoditi 1. siječnja 2023. godine.

Hrvatska je uklonila i posljednju zapreku za uvođenje eura kao službenog sredstva plaćanja od 1. siječnja sljedeće godine. Na sastanku ministara financija Europske unije u Bruxellesu potpisani su pravni akti i utvrđen tečaj konverzije od 7,5345 kuna za jedan euro.

Hrvatska će postati dvadeseta zemlja članica eurozone. Posljednji put kao ministar financija, na sastanku u Bruxellesu bio je Zdravko Marić i pojasnio što će biti s kunama nakon 1. siječnja.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić, guverner HNB-a Euro od 1. siječnja 2023.! Vujčić o hrvatskom članstvu u eurozoni: "Ovo će se odraziti na rast standarda građana, to znači veću sigurnost..."

Pročitajte i ovo Euro zabrinjavajuć trend Novo dno vrijednosti eura: Prvi puta u 20 godina vrijedi ravno jedan dolar, prognoze za ostatak godine sive

"Nakon prvog siječnja, još uvijek ćemo imati dva tjedna takozvani dvojni opticaj, dakle do ponoći 14. siječnja 2023. i dalje će biti moguće plaćati kunama", rekao je Marić.

"Svi oni koji ostanu još nešto sa kunama ili ih pronađu u nekoj jastučnici ili čarapi, ono što volimo reći, moći će te kovanice zamijeniti tri godine, a novčanice neograničeno", dodao je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene