Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Lijepim danima nije kraj: Više detalja donosi meteorolog Darijo Brzoja

Stabilno, sunčano i razmjerno toplo vrijeme je pred nama, no na kopnu mjestimice maglovito. Sredinom tjedna na kopno stiže nešto svježiji zrak uz malo više oblaka, a rijetko gdje i kap kiše. Više o vremenu donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Vrijeme ujutro sunčano, u središnjoj Hrvatskoj mjestimice s maglom. Džepovi magle nalaze se i uz rijeke te po kotlinama gorske Hrvatske. U početku dana bez nekog značajnijeg vjetra, u Dalmaciji, južnije, malo bure. Jutarnja temperatura, u unutrašnjosti od 8 do 13, a na Jadranu od 16 do 20 stupnjeva.

Poslijepodne, pretežno sunčano te iznadprosječno toplo za unutrašnjost zemlje. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura će biti od 26 do 28 stupnjeva.

Vrlo slično i u Slavoniji i Baranji. Pretežno sunčano, te tijekom dana i vrlo toplo. Vjetar slab do umjeren jugoistočni uz koji će dnevni maksimum temperature biti za početak listopada doista visok, od 26 do čak 29 stupnjeva.

Dosta sunca i dosta topline i u gorju i na sjevernom Jadranu. Čak i u gorskoj Hrvatskoj temperatura može dosegnuti 28, prije svega u Lici, dok će u Gorskom kotaru biti oko 24 u onom najtoplijem dijelu dana. Tome će svakako doprinijeti jugozapadni vjetar. Južine će biti i na moru, no neće biti osobito snažna. I na sjevernom Jadranu najmanje 26 stupnjeva u zraku.

U Dalmaciji sunčano i vrlo toplo. Puhat će slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni vjetar, dok će najviša dnevna temperatura biti od 26 do 29 stupnjeva.

Temperatura mora je 22 ili 23, polako ali sigurno more se hladi, svijetli dio dana sve je kraći i sunca je sve manje, ono je niže nad horizontom i slabije grije, pa za razliku od sredine ljeta, sad na plaži možete biti cijeli dan, dapače, rano poslijepodne je i najljepše.

I idućih dana bit će dosta sunca, u četvrtak će sunčano vrijeme i prevladavati dok se u srijedu i petak očekuje dijelom vedro. U srijedu uz frontu u blizini, prolazno će biti i povećane naoblake, a na sjeverozapadu pri tom možda i kap kiše. S frontom nam stiže i ponešto svježiji zrak pa će i temperatura biti niža, ali danju i dalje ugodna.

Na Jadranu će se i dalje zadržati pretežno sunčano i vrlo toplo. U četvrtak tek na jugu stoji i mala mogućnost za lokalni pljusak. Puhat će povremeno umjerena bura, mjestimice i s ponekim jakim udarom. U Dalmaciji u četvrtak i petak i sjeverozapadnjak. Temperatura se na moru neće značajnije mijenjati, ostaje 26, 27 stupnjeva za ranog poslijepodneva, u onom najtoplijem dijelu dana.

Za vikend, suho, stabilno, djelomice ili pretežno sunčano i razmjerno toplo. Nakon ovog minimalnog osvježenja na kopnu od sredine tjedna do petka, za vikend bi temperatura ponovno trebala malo porasti. Dakle, ukratko, nastavak babljeg ljeta. Nemate što čekati, zgrabite vikend i još malo na more.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene