Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Legionar iz Subotice

U Afganistanu poginuo Hrvat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnik francuske Legije stranaca Goran Franjković, Hrvat iz Subotice u Vojvodini, poginuo je u borbi s talibanima u Afganistanu, objavila je Legija stranaca na svojim internetskim stranicama.

Franjković (25) smrtno je stradao 14. studenoga u sukobu s talibanima kod mjesta Tagaba tijekom razminiranja prometnice. Nakon ranjavanja helikopterom je prebačen u bolnicu u Kabulu, ali je podlegao ozljedama, navodi Legija stranaca.

Franjković je legionar postao u ožujku 2010., a na službu u Afganistan otišao je u rujnu iste godine, te mu je to bilo prvo sudjelovanje u nekom oružanom sukobu. Prema podacima na internetskoj stranici, raspoređen je u inžinjerijsku jedinicu, a specijalnost mu je bila čišćenje minskih polja.

Izraze sućuti Franjkovićevoj obitelji uputili su francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i ministar obrane Gerard Longuet.

Legija stranaca dio je francuske vojske, a razlika u odnosu na ostale jedinice je to što su njezini pripadnici stranci dobrovoljci. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene