Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko na Facebooku

'Nitko u Hrvatskoj neće provoditi lov na ljude'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a oglasio se na Facebooku na temu lustracije, osobnih prava i sloboda te pravnog poretka RH.

Tomislav Karamarko objavio je u nedjelju post na Fecebooku u kojem se osvrnuo na lustraciju, te osobne slobode i prava oko kojih se u javnosti u proteklih nekoliko dana povela burna polemika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu Slika nije dostupna Istražilo Provjereno Jedni ih drže privilegiranima, drugi pak herojima: Zašto tema branitelja toliko dijeli javnost?

S naslovom 'Demokratizirat ćemo društvo' Tomislav Karamarko piše 'Borba za istinu i suvremenu demokratsku državu u kojoj svatko mora snositi posljedice svojeg društvenog angažmana nema alternative. Jedino u tom smislu možemo govoriti o lustraciji. Nitko u Republici Hrvatskoj neće provoditi lov na ljude. Nitko neće formirati komisije i istražna tijela koja će kopati po tuđoj prošlosti.

Mi moramo zauzeti jasno stajalište prema suvremenim zbivanjima. U suvremenoj hrvatskoj državi nemaju mjesta one vrijednosti koje su bile temelj društva prije 30. svibnja 1990. Vrijednosti na kojima se temelji Republika Hrvatska proizlaze iz Domovinskog rata i srednjoeuropske demokratske tradicije.

Svojim jasnim stavom prema vrijednostima na kojima počiva hrvatska država i demokracija moramo stati na put onima kojima smetaju osobna prava i slobode, kojima smeta samostalna i suverena Republika Hrvatska i koji ne poštuju pravni poredak'.

Nekoliko sati prije toga objavio je još jedan postu kojem se osvrnuo na branitelje i njihov status u društvu.

'Cijelo društvo mora imati poseban senzibilitet prema našim braniteljima iz Domovinskog rata. Moramo razumjeti kroz što su oni prošli i koliku su žrtvu podnijeli. Usprkos svemu što su napravili i dali za ovu zemlju, branitelji su godinama bili izvrgnuti pravom progonu koji je ponekad sličio srednjovjekovnom lovu na vještice.

Sve to je bilo praćeno provokacijama poput onih kad je na HNK-u u Rijeci baš na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti zastava spuštena na pola koplja. Ne treba nitko biti zabrinut ako branitelji nekom svojom izjavom sad pokažu kako je to bilo i kako su se oni osjećali kad im se prijetilo izradom registra branitelja. Dajmo našim braniteljima vremena da jasno artikuliraju svoje interese i nemojmo im osporavati demokratska prava koja su drugi sebi dopustili', napisao je Karamarko u nedjelju ujutro.

 

[DEMOKRATIZIRAT ĆEMO DRUŠTVO] Borba za istinu i suvremenu demokratsku državu u kojoj svatko mora snositi posljedice...

Posted by Tomislav Karamarko on Sunday, January 24, 2016
 

[JEDAN OD STUPOVA DEMOKRACIJE SU I BRANITELJI] Cijelo društvo mora imati poseban senzibilitet prema našim braniteljima...

Posted by Tomislav Karamarko on Saturday, January 23, 2016

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene