Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAZOVITE 060 9000

Zbog zaklade Ana Rukavina Mario je dobio priliku za novi život: "To je nešto što ne možete opisati riječima"

Aktualno Galerija Dobre stvari proizašle iz zaklade Ana Rukavina - 1 Dobre stvari proizašle iz zaklade Ana Rukavina - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dobre stvari proizašle iz zaklade Ana Rukavina - 3 Dobre stvari proizašle iz zaklade Ana Rukavina - 3 Foto: DNEVNIK.hr Dobre stvari proizašle iz zaklade Ana Rukavina - 2 Dobre stvari proizašle iz zaklade Ana Rukavina - 2 Foto: DNEVNIK.hr Tamara Vasilj Tamara Vasilj Foto: DNEVNIK.hr +1 Mirando Mrsić Galerija 1/6 >>
Još do kraja ovog mjeseca možete nazvati humanitarni broj telefona 060 9000 i tako podržati rad Zaklade Ana Rukavina jer puno toga humanog i dobrog proizašlo je iz Zaklade. Ona spašava živote, ulaže u mlade liječnike.

Zahvaljujući Zakladi Ana Rukavina, Mario je dobio priliku za novi život, novi početak, jer kad je saznao da ima leukemiju, teško je bilo pronaći riječ utjehe.

"Kad vam netko kaže leukemija, znači u glavi vam se stvori crno - smatrate da je to kraj. Međutim, kad vidite da se našao ipak donor, mislim cijela obitelj, uža, šira itd. nije bila kompatibilna. Znači, to je nešto što ne možete opisati riječima", kazao je Mario.

Život mu je spasila Lada, koja se u registar Zaklade upisala 2013. godine. I ovo je samo jedan od primjera svega onog dobrog što proizlazi iz rada zaklade. Iz godine u godinu ona raste, pomaže drugima, a Vi pomažete njoj.

Medicinski direktor Zaklade Mirando Mrsić zahvalio je svima onima koji su donirali Zakladi Ana Rukavina te dodao da se skupilo milijun kuna, bez PDV-a. "Uskoro dolazi 2023., planovi su veliki. Mislimo da ćemo uspjeti poslati dvoje naših mladih liječnika u inozemstvo, u Europu i SAD", kazao je.

Tamara je jedna od liječnica koja zahvaljujući Zakladi upravo odlazi na usavršavanje. Putuje za dva dana. Godinu dana provest će u SAD-u i tamo stjecati znanja koja će donijeti natrag u Hrvatsku.

"Zahvaljujem Zakladi i svim ljudima koji podupiru rad Zaklade na plemenitim akcijama kojima omogućuju stručno napredovanje mladih liječnika i time i na brojne druge načine ulažu u hrvatsko zdravstvo i čine skrb za naše pacijente kvalitetnijom", kazala je hematologinja Tamara Vasilj iz KB-a Dubrava.

Pročitajte i ovo Ana Rukavina ZAKLADA ANA RUKAVINA Koncert Želim život: Prikupljeno 644.325 kuna, ali akcija još nije gotova

Pročitajte i ovo Marija Rukavina u studiju Dnevnika Nove TV - 2 ''ŽELIM ŽIVOT'' ''Mi imamo najveću hrvatsku obitelj'', poručila je Marija Rukavina i zahvalila jednoj posebnoj djevojci

Na dodatnu naobrazbu slat će se i medicinske sestre. I puno toga još u planu ima Zaklada. Njezin rad do subote možete podržati pozivom na broj telefona 060 9000.

Više o Zakladi Ana Rukavina pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Valentine Baus.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene