Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srozavanje institucija

Najavili su tvrdu kohabitaciju, dobili smo tvrdu komunikaciju: ''Tu nitko nije nevin''

Aktualno Galerija Zoran Milanović i Andrej Plenković - 1 Zoran Milanović i Andrej Plenković - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 Zoran Milanović i Andrej Plenković - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović i Andrej Plenković - 3 Zoran Milanović i Andrej Plenković - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović i Andrej Plenković - 4 Galerija 1/4 >>
AP i Šmrkavac postali su toliko poznati pojmovi da je i bez imenovanja jasno o kome je riječ. Dobar dio toga proizvela je nekomunikacija dviju najviših figura u državi. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Dobar dio problema proizvela je nekomunikacija dviju najviših figura u državi. Sve je još bilo podnošljivo dok se radilo o međusobnom vrijeđanju, no razina je pala još niže kad su počele optužbe bez dokaza, a tiču se nekih opijata. 

Najavili su tvrdu kohabitaciju, dobili smo tvrdu komunikaciju. Preko medija se vrijeđaju, omalovažavaju i optužuju za korištenje nekih supstanci.

Ljestvica je bila visoko podignuta kad je Zoran Milanović kao premijer iz Vlade izbacio tada ministricu okoliša Mirelu Holy. Ona je danas profesorica komunikacije koja je sada, kaže, ispod svake ljestvice.

''Definitivno je Andrej Plenković započeo cijelu tu priču kada je kontinuirano u nekoliko navrata optužio Zorana za šmrkanje i da je šmrkavac i slično što je naravno apsolutno neprimjereno premijeru'', kazala je Holy i dodala: ''Vidimo da se takav tip ponašanja ustvari svodi na dva ovna na brvnu, ako smijem koristiti tu prispodobu.''

Raznih je tu bilo prispodobi, poredbi i pjesničkih slika koje su zabavljale narod, no optužbe da jedan od njih ili od članova HDZ-a uživa drogu je rušenje institucija koje predstavljaju, kaže komunikologinja Gabrijela Kišiček.

''Politička komunikacija se pretvara u osobne obračune dvojice vodećih političara. Posljedica toga je umanjivanje važnosti funkcija koje obnašaju, stvaranje dojma nestabilnosti političke situacije'', objasnila je Kišiček.

''Tu nitko nije nevin. Dakle, nije nevina ni publika koja lajka takve sadržaje, koja prosljeđuje takve sadržaje, koja na njih pozitivno reagira, a političari koji ipak imaju najveću odgovornost trebali bi se othrvati tim niskim nagonima'', smatra Holy.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Premijer uzvraća Plenković o Milanoviću: "Vidim da se bavio i temom opijata - ako ih i ne konzumira, onda nerijetko njegove izjave izgledaju kao da je pod utjecajem opijata"

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Opijati, alergija, moruzgve... Milanović poslao poruku Plenkoviću: "U kući obješenog ne spominje se konopac"

Kišiček dodaje: ''Moglo bi se reći da zapravo odvlače pozornost od nekih važnih stvari u državi, međutim stvaraju jednu sliku koja je model ponašanja u društvu i ono što je posebno zabrinjavajuće je da bi takvo ponašanje moglo prouzročiti negativne posljedice u društvu.''

Društvu kojem kao da više paše slušati o tuđim alergijama, tikovima i sindromima, nego o gospodarskoj, energetskoj i društvenoj krizi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene