Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer uzvraća

Plenković o Milanoviću: "Vidim da se bavio i temom opijata - ako ih i ne konzumira, onda nerijetko njegove izjave izgledaju kao da je pod utjecajem opijata"

Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a započela je danas u 16 sati, a nakon nje obratio se premijer Andrej Plenković.

Sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a započela je danas u 16 sati, a nakon nje obratio se premijer Andrej Plenković.

"Izrazili smo zadovoljstvo oko stonske obilaznice, jako velikog projekta, i zahvaljujem svima koji sudjelovali u njemu. Ona će imati sigurno ogromne koristi za gospodarstvo, turizam i regionalni razvoj tog dijela Hrvatske", poručio je.

Osvrnuo se na posjet glavnog tajnika OECD-a te dodao da pripreme oko ulaska Hrvatske idu jako dobro i da je Vlada privržena ispunjavanju kriterija.

"Izaći ćemo s revidiranim prognozama gospodarskog rasta, očekujemo da će biti iznad dva posto. Smanjili smo javni dug i cilj nam je smanjiti ga na 60 posto, a bili smo u vrijeme COVID krize na 80 posto", rekao je i dodao da stoje uz hrvatsko gospodarstvo, ali i uz najranjivije skupine društva. Osvrnuo se i na smanjenje cijene goriva. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Opijati, alergija, moruzgve... Milanović poslao poruku Plenkoviću: "U kući obješenog ne spominje se konopac"

Ministrica turizma dala je uvid o konture budućeg zakona o turizmu, dodao je premijer. 

Upitan o Milanovićevoj izjavi oko Marušić, premijer je odgovorio: "Što tiče njegovih izjava, one su kontinuirano iznošenje neargumentiranih pritisaka na rad DORH-a i USKOK-a, to se nastavlja i u ovom slučaju. Državno odvjetništvo i USKOK su neovisni, naša Vlada ne miješa se u poslove koji oni rade. Mi nismo ti koji obavještavaju o detaljima pojedinih izvida, ovo sve više govori o njemu nego o nama."

"Ja ne gledam njegove izjave, kratko su me kolege obavijestile što je sve odgovorio, vidim da se on bavio i temom opijata. U svakom slučaju, ako ih ne konzumira, njegove izjave izgledaju kao da je pod utjecajem opijata", rekao je Plenković o Milanoviću.

Upitan je o slučaju sisačke bolnice i dvije žene koje su bile u jednom bolničkom krevetu, a tek se danas saznalo da je jedna preminula. Odgovorio je: "Tamo se utvrđuje što se dogodilo, Ministarstvo zdravstva uputilo je tim da s ravnateljem utvrdi što se dogodilo. To sam već komentirao -  to niti je normalno, niti uobičajeno, niti dobro."

"Što se tiče naše politike prema BiH, želimo joj stabilnost i očekujemo isto od svih aktera otamo, uspostavu funkcionalne vlasti, kao i napredak građana. Izjave koje dovode do dešifriranja tendencija o separatizmu najviše štete donose pripadnicima srpskog naroda unutar BiH. One nisu realne, nego su i loše, nas to ne iznenađuje, ali ja bih sugerirao da se oni fokusiraju na dobro zemlje. To i mi želimo za hrvatski narod u BiH, ali i svim ostalima", rekao je.

Na upit o situaciji sa sucima rekao je: "Ministar Malenica ima sastanak radne skupine i s naše strane prisutna je ta otvorenost, ja ne vidim nijedan racionalni argument za štrajk sudaca, ali nisam vidio argumente ni za štrajk liječnika." 

"Na stol treba staviti koliko su plaće rasle, sama osnovica je otišla gore za 33 posto. Imamo prosječni rast svih plaća, mi ćemo nastaviti s unaprjeđivanjem. Smisao naše politike socijalne kohezije i je bio pomoći našim građanima i gospodarstvu i o tome najbolje govori da imamo iste cijene struje i plina, kao i ciljane konkretne pomoći koje dajemo građanima i zato mi se čini da ne vidim potrebu za štrajkom, ali Vlada svakako želi riješiti probleme", rekao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene