Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali su se izvući, ali...

Marija pala na Glavnom kolodvoru: Tužila HŽ, sada joj moraju platiti 11 tisuća eura

Zagrebački kolodvor
Zagrebački kolodvor Foto: DNEVNIK.hr
Marija se prošlog srpnja ozlijedila na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, tužila je Hrvatske željeznice, a ovih je dana pala i presuda.

Gospođa Marija u srpnju prošle godine teško se ozlijedila nakon što je izašla iz vlaka na Glavnom kolodvoru u Zagrebu te se poskliznula na mokroj površini.

Zbog toga je tužila HŽ. Ovih da na suđenju je rekla kako je išla vlakom na posao te se na Glavnom kolodvoru poskliznula i ozlijedila gležanj te su joj pukle dvije kosti. Zbog toga je hitno operirana, a to je potvrdio medicinski vještak. 

Sud je ovaj tjedan presudio da žena ima pravo i da joj se mora platiti 11 tisuća eura plus 2200 eura troškova postupka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite Vozač zaobilazio spuštene branike i podletio pod vlak: HŽ poslao važan apel vozačima

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavio HŽ Obnavlja se jedna od najprometnijih željezničkih dionica: Na snazi posebna regulacija prometa

Tijekom suđenja  je tvrdio kako se "čišćenje, održavanje i nadzor otvorenog prostora obavlja svakodnevno te da su na prostoru prvog perona svakodnevno postavljeni i znakovi opasnost – mokar/klizav pod", kao upozorenje putnicima i drugim prolaznicima da se prostorom prvog perona trebaju kretati s povećanim oprezom, piše Danica.hr.

Ključan je bio iskaz ozlijeđene žene i svjedoka Jadranka koji joj je priskočio upomoć, a koji je rekao da u vrijeme kad je žena pala nije bilo takvih upozorenja, barem ih on nije vidio.

Presuda je nepravomoćna i HŽ Infrastruktura na nju će se vjerojatno žaliti nakon što je službeno primi u pisanom obliku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene