Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U 2005. rekordna razina CO2 u atmosferi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koncentracije ugljičnog dioksida u atmosferi, glavnog krivca za efekt staklenika, tijekom 2005. dosegnule su rekordne razine, izvijestila je Svjetska meteorološka organizacija.

Emisija plinova odgovornih za efekt staklenika i globalno zagrijavanje zbog svjetske industrije, automobila i prijevoza te elektrana i dalje se povećava unatoč međunarodnim dogovorima čiji je cilj pokušati ih smanjiti, upozorila je ova UN-ova agencija za brigu o našoj klimi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovorni za 60 posto emisija Čelnici APEC-a odustaju od radikalnog smanjenja stakleničkih plinova Slika nije dostupna Zabrinjavajući porast CO2 u svijetu

"Da bismo stigli do jednostavnog zaustavljanja razine CO2 trebali bismo poduzeti još strože mjere od dosad predloženih Protokolom iz Kyota", rekao je novinarima jedan od znanstvenika iz Svjetske meteorološke organizacije Geir Braathen.

Na žalost, čini se da se će tendencija povećavanja razine ugljičnog dioksida u atmosferi nastaviti i u budućnosti, a "sadašnji Protokol iz Kyota nije dovoljan da bi stabilizirao" razinu plina u atmosferi, smatra Braathen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene