Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugradio USB u prst

Ponosni vlasnik prsta s dva gigabitea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jerry Jalava izumio je specijalnu protezu za prst koja u sebi sadrži kompjutersku memoriju za fotografije, filmove i ostale korisne spise.

Proteza izgleda kao normalan prst, a Jerry s nje može 'otkinuti' nokat, umetnuti ga u računalo te ga koristiti kao USB stick, piše Telegraph.co.uk. Ovaj softwerski izumitelj iz Helsinkija prošlo je ljeto nakon prometne nesreće s motociklom ostao bez prsta. Iako je odmah prebačen u bolnicu, liječnici mu, nisu mogli unatoč svim naporima, nisu mogli spasiti prst.

Pročitajte i ovo Oštećena Proteza - 2 PAKAO BIROKRACIJE HZZO prvo odbio, pa prihvatio zahtjev pacijentice: "Sramota, pa ne tražimo ništa luksuzno" Jane Schmidt - 2 Provjereno o borbi s birokracijom Bračni par napravio nogu dvanaestogodišnjoj djevojčici u afričkom sirotištu: ''To je sad jedan kamenčić koji smo bacili''

Ozbiljno shvatio liječničku šalu

Kada je Jerry liječnicima rekao čime se bavi, oni su se našalili i predložili su da izumi protezu koja u sebi ima USB stick. Jerryju je na to odmah odličnu zvučalo i vrlo se brzo bacio na posao. Koristeći uobičajenu protezu za prst Jerry je u nju umetnuo USB memoriju koristeći se elektronskim pogonima te na taj način dobio prvi na svijetu prst s dva gigabitea.

Prst nije trajno pročvršćen za Jerryjevu ruku odnosno on USB stick može vaditi i umetati ga u svoje računalo. 'Nije trajno pričvršćen za moje tijelo, protezu koja u sebi ima USB stick mogu pomicati', rekao je Jerry koji već razmišlja o protezama za druge prste kako bi dobio što više prostora koji bi mu bio dostupan bežičnom tehnologijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene