Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Can`t search this'

Google dobiva novog 'velikog' konkurenta – MC Hammera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnja glazbena zvijezda pokrenula je vlastitu tražilicu s kojom želi konkurirati Googleu i Bingu

MC Hammera upoznali smo prije kojih dvadesetak godina kada je njegov hit 'Can`t touch this' osvojio svjetske top ljestvice, a veliko bogatstvo koje mu je ta pjesma, ali i glazbena karijera donijela (prodao je više od 50 milijuna albuma) ubrzo je potrošio pa je morao proglasiti bankrot.

Ako se pitate čime se ovaj nekad uspješan glazbenik/zabavljač danas bavi, itekako će te se iznenaditi odgovorom – MC Hammer radi na internetskoj tražilici s kojom misli konkurirati Googleu i Bingu.

Svoj projekt nazvan WireDoo najavio je na O’Reilly Media Web 2.0 konferenciji u San Franciscu prošli tjedan – tražilica je trenutno u testnoj fazi, a njeno službeno lansiranje očekujemo tijekom prosinca. Iako je teško zamisliti da bi čovjek koji nas je zabavljao s 'Can`t touch this' mogao konkurirati kompaniji poput Googlea, on vjeruje da bi WireDoo mogao zauzeti dobar dio tržišta jer, u odnosu na klasične tražilice, nudi vrijednost više za koju je uvjeren da će je korisnici prepoznati i znati cijeniti.

MC Hammer, odnosno pravim imenom Stanley Kirk Burrell, kaže da današnje tražilice nude preopćenita rješenja pri pretraživanju, a ono što njegova tražilica nudi jest 'duboko pretraživanje i povezani sadržaj' koje će korisnicima uštedjeti vrijeme prilikom traženja informacija koje ih zanimaju – a 'vrijeme je danas jako limitirano'.

On princip rada WireDooa objašnjava na sljedeći način – ako pretražujete neki kvart ili grad, na njegovoj tražilici naći ćete sve 'klasične' informacije kao i na Googleu, ali WireDoo prikazat će i dodatni sadržaj poput informacija o kućama i školama na tom području.

Također, kada se pretražuje neka škola, ova će tražilica prikazati i brojne dodatne informacije – one o učiteljima, đacima, isključenjima i sve druge javno dostupne podatke koje na mreži postoje o toj školi.

Iako zvuči zanimljiv, ovakav način pretraživanja čini nam se malo kompliciran jer ako želimo tražiti neke detaljne informacije o nekoj konkretnoj školi, vjerojatno je da ćemo odmah u Google upisati ono što nam treba. Ipak, treba pričekati službeno pokretanje WireDooa i isprobati takav način pretraživanja pa ćemo moći dati neke konkretnije zaključke.

Na internetu već možemo pročitati zanimljive komentare vezane uz Hammeorvu tražilicu poput 'Can`t search this' i 'Please Hammer, don`t search `em'.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene