Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nemojte dijeliti slike bolesne djece kojoj će Facebook navodno pomoći u operaciji ili im dati novac – riječ je o još jednoj prevari pa je najbolje da te slike prijavite Facebooku


Već smo navikli na brojne prijevare na najvećoj društvenoj mreži na svijetu, a posljednjih dana korisnici Facebooka masovno dijele slike bolesne djece jer će im na taj način ova kompanija 'omogućiti liječenje ili donirati novac'.

Vezani članci Slika nije dostupna Pala desetorka: Besramno varali nezaposlene, njihovim dokumentima dizali kredite, kupovali aute, mobitele... Jeff Bezos i Lauren Sanchez (Foto: Profimedia) Više nije ljubavnica, već službena djevojka milijardera, a zbog toga ne skida osmijeh s lica

Kao i do sada, Facebook nikome neće ništa platiti niti će pomoći u liječenju, već ove prijevare imaju samo cilj spamati zidove korisnika.

Kako prenose na sigurnosnom blogu kompanije Sophos, ono što je naročito žalosno jest činjenica da mrežom kruži slika djevojčice kojoj će besplatno transplantirati srce ako se ta slika podijeli 10 tisuća puta, a riječ je o djevojčici kojoj je 2007. godine presađeno srce, no nažalost preminula je godinu dana poslije.

Za svako dijeljenje jedne druge slike na kojoj se nalazi djevojčica koja navodno ima rak, Facebook će 'donirati' tri centa kako bi joj pomogli u liječenju. Naravno, i ovdje je riječ o prevari te slika iste te djevojčice Facebookom kruži već godinama.

Osim ovih prijevara, Facebookom se proširila i lažna vijest kako je preminuo Chuck Norris (Chuck Norris dies at age 71! Not a joke) – u tu vijest sigurno nitko nije povjerovao, a kada se klikne na link, otvori se stranica na kojoj se treba ispuniti nekakva anketa.

Ako naiđete na ovakve fotografije, slobodno ih prijavite Facebooku kako bi im pomogli da što prije riješe ove probleme.