Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čovjek ipak može letjeti: Ruksak na mlazni pogon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novozelanđanin je razvio ruksak na mlazni pogon uz koji se može preletiti oko 60 kilometara u 30 minuta na visini do 450 metara.

Ispred tisuću okupljenih znatiželjnika na aviomitingu u Winsconsinu, 16-godišnji sin izumitelja Glenna Martina lebdio je 45 sekundi metar iznad zemlje. Stručnjaci za aeronautiku u publici bili su impresionirani, a Martin je izjavio da će ‘ljudi ovo pamtiti kao povijesni događaj’.

Pročitajte i ovo Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke" Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju

Martin tvrdi da će ruksak biti potpuno funkcionalan i spreman za tržište do kraja ove godine. No prije nego što se uzbudite, zamišljajući kako letite iznad gradske gužve, uzmite u obzir da će ova naprava koštati 100 tisuća dolara, a nije jasno ni kako će se regulirati njeno korištenje i osobna upotreba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene