Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna tehnologija u komercijalnoj primjeni

Bolje i od Google Maps: 3D mape gradova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google Maps nam je pružio mogućnost da zavirimo u 2D svijet svih gradova u svijetu, no jedna švedska tvrtka stavila je vojnu tehnologiju u komercijalnu primjenu i predstavila fotorealistične 3D mape gradova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj Ilustracija Čeka se ratifikacija Švedska korak bliže NATO-u: Poznato kada će ključna zemlja glasati o pristupanju

C3 Technologies je sestrinska tvrtka kompanije Saab AB, koja je vojnu tehnologiju, koja se koristi u švedskoj vojsci za navođenje raketa, iskoristila u komercijalne svrhe. Koristeći fotografije koje su napravljene iz zrakoplova, računalni softver ih pretvara u 3D modele gradova, na koje se kasnije mogu dodavati komentari raznih vrsta, poput oznaka značajnih mjesta te čak i Facebook komentara, piše Popsci.com.

Ta je tvrtka dosad napravila 3D mape stotinjak svjetskih gradova u vrlo visokoj rezoluciji, a može kombinirati i postojeće 2D mape topografski pregled ulica, istaknuo je izvršni direktor C3 Technologiesa Mattias Åström. Njihovu tehnologiju trenutno u Europi koriste kompanije koje izrađuju telefonske imenike.

Kako izgleda fotorealističan prelet iznad virtualnog New Yorka, pogledajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene