Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svaki drugi Hrvat umire od bolesti srca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Statistika kaže da svaki drugi Hrvat umire od bolesti srca. Dobra vijest je da zbog srčanih bolesti više ne trebamo putovati u inozemstvo, i najkompliciranije operacije izvode se kod nas. Tim povodom Mirjana Hrga večera je u emisiji '10 do 8' ugostila prof. Željka Sutilića, voditelja kardiokirurgije kliničke bolnice Dubrava.

Prof. Sutlić objasnio je kako je u svim tranzicijskim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, broj oboljelih od bolesti srca veći nego u razvijenim zemljama zbog generalno lošijeg života. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Njemačkoj Liječnici progovorili o alarmantnoj situaciji! Nedostaje jedan lijek, a zbog toga bi mogao nastati kaos: Teško bolesnu djecu prebacuju u druge klinike Slika nije dostupna Opasnije nego što se mislilo Iskreno, koliko dugo već sjedite za stolom?

A da ipak ne bi završili na operacjskom stolu kardiokirurgije povedite brigu o tlaku, pogotovo nakon 40-45 godine, budite fizički aktivni, pazite na prehranu i prekomjerenu težinu te izbjegavajte pušenje.

Profesor Sutlić dotakao se i simptoma srčanog udara, pokazao je instrumente kojima izvodi operacoje srca, a gostovali su i pacijenti kardio odjela koji su iznijeli svoja iskustva.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom video dodatku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene