Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Statistika kaže da svaki drugi Hrvat umire od bolesti srca. Dobra vijest je da zbog srčanih bolesti više ne trebamo putovati u inozemstvo, i najkompliciranije operacije izvode se kod nas. Tim povodom Mirjana Hrga večera je u emisiji '10 do 8' ugostila prof. Željka Sutilića, voditelja kardiokirurgije kliničke bolnice Dubrava.


Prof. Sutlić objasnio je kako je u svim tranzicijskim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, broj oboljelih od bolesti srca veći nego u razvijenim zemljama zbog generalno lošijeg života. 

Vezani članci Ilustracija U Kostariki uhićen Miroslav Aničić kojeg Hrvatska traži zbog trgovine drogom Slika nije dostupna 5 uobičajenih bolesti koje ljudi imaju, a da često ni ne znaju

A da ipak ne bi završili na operacjskom stolu kardiokirurgije povedite brigu o tlaku, pogotovo nakon 40-45 godine, budite fizički aktivni, pazite na prehranu i prekomjerenu težinu te izbjegavajte pušenje.

Profesor Sutlić dotakao se i simptoma srčanog udara, pokazao je instrumente kojima izvodi operacoje srca, a gostovali su i pacijenti kardio odjela koji su iznijeli svoja iskustva.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom video dodatku.