Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spriječite bol u leđima na dugim putovanjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina vozača samo sjedne za upravljač, upale motor i krenu, bez puno razmišljanja o tome je li sjedalo dobro podešeno, o čemu jako ovisi hoće li ih zaboljeti leđa tijekom dugih putovanja

"Možemo zaključiti da 95 posto sjedala nije prilagođeno ljudskom tijelu", rekao je Detlef Detjen iz Njemačke udruge za bolesti leđa (AGR).

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

Hubert Paulus iz nacionalne udruge vozača ADAC tvrdi da je materijal od kojega su napravljena sjedala premekan. "Sjedalo bi trebalo podupirati tijelo, a mekan materijal to jednostavno ne čine", rekao je.

Frank Essig iz tvrtke za proizvodnju sjedala Recaro slaže se da je tvrd materijal preduvjet za pravilno sjedenje, "no većina ljudi osjeća se neugodno kada prvi put sjednu na takva sjedala. Prvi dojam može zavarati", dodao je.

Detlef Detjen pojašnjava da, gledano iz profila, sjedalo mora imati blagi oblik slova S kako bi moglo na odgovarajući način poduprijeti kralježnicu.

Važna je i visina sjedala što ne omogućuje samo maksimalnu vidljivost kroz vjetrobran, nego također podupire struk i kralježnicu, ističu u AGR-u i podsjećaju da se sjedalo prilagodi i bedrima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene