Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roštilj nije za žene u menopauzi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene u postmenopauzi koje često jedu dimljeno meso ili meso s roštilja imaju gotovo 50 % veći rizik od karcinoma dojke.

Ovo je prva studija koja povezuje dugoročno konzumiranje mesa i rizik od karcinoma dojke i njene rezultate treba dodatno provjeriti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ovisni o uvozu Slavonija bi mogla hraniti pola Europe, ali ne hrani ni Hrvatsku: "Problem je sve" Ilustracija Prevencija kao ključ Svaki treći dan od raka maternice umre jedna žena: Porazna činjenica jer može ga se spriječiti i liječiti

Objašnjenje povezanosti je povećana izloženost karcinogenima koji nastaju na površini mesa koje se priprema pri jako visokim temperaturama.

Rizik za karcinom dojke je bio posebno povećan (74 %) u žena koje često jedu dimljeno meso ili meso s roštilja, a čija prehrana je istovremeno siromašna voćem i povrćem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene