Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prehranom s manje proteina smanjujemo rizik oboljenja od raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prehrana s niskom razinom proteina i malim brojem kalorija utječe na snižavanje razine supstance povezane s nekim karcinomima

Američki znanstvenici s Washington University su utvrdili da osobe čija se prehrana sastoji od malih količina proteina imaju sniženu razinu faktora rasta nazvanog IGF-1 koji potpomaže rast i množenje stanica.

Pročitajte i ovo Rak dojke - 3 Podrška oboljelima Godišnje od ove bolesti oboli tri tisuće žena, a lani je odnijela više od 600 života: "Jedan poziv u devet sati navečer promijeni vam život" Manje soli - manji mortalitet - 4 Jedemo pametnije? Znate li da Hrvati u godinu dana pojedu više od 1100 šlepera jednog začina koji može biti opasan? A to je čak i smanjenje u odnosu na neke prošle brojke

Povišena razina IGF-1 u krvi je povezana s rakom dojke, prostate i debelog crijeva.

Stručnjaci inače preporučuju dnevnu konzumaciju 0,8 grama proteina na svaki kilogram tjelesne mase.

Rezultate istraživanja je objavio American Journal of Clinical Nutrition.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene