Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bračna savjetovanja često ne donose željeni uspjeh jer partneri okrivljuju jedno drugo i ne žele prihvatiti odgovornost za propadanje veze.


Dok dvije trećine parova kažu da su uspjeli postići napredak u vezi uz pomoć savjetovanja, drugi navode da im bračno savjetovanje nije pomoglo.

Vezani članci Svađa bračnog para, ilustracija Prijeti li ovoj europskoj zemlji zabrana razvoda braka? "To je civilizacijski nedopustivo, a nisam sigurna ni koliko je u interesu Crkve" Bračni par, ilustracija Švicarci idu na novi referendum, ovaj put o braku za sve

Jedan australski psiholog eksperimentira s oksitocinom, takozvanim lijekom ljubavi, kako bi vidio može li on pomoći da se partneri približe jedno drugom i može li povećati postotak uspjeha savjetovanja.

Oksitocin je hormon koji mozak otpušta tijekom spolnog odnosa i porođaja. On pomaže seksualnim partnerima da postignu intimnost i osnažuje vezu između majke i djeteta.

Psiholog sa Sveučilišta u Novom Južnom Walesu Adam Guastella primjenjuje oksitocin u nazalnom spreju tijekom nekih bračnih savjetovanja.

"Mi mislimo da bi oksitocin mogao ponuditi novu metodu za poboljšanje uspjeha savjetovanja", rekao je Guastella za list The Australian.