Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubavni napitak za nesretne brakove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bračna savjetovanja često ne donose željeni uspjeh jer partneri okrivljuju jedno drugo i ne žele prihvatiti odgovornost za propadanje veze.

Dok dvije trećine parova kažu da su uspjeli postići napredak u vezi uz pomoć savjetovanja, drugi navode da im bračno savjetovanje nije pomoglo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka Ilustracija Dirljiva priča U braku su 63 godine, sve su radili zajedno, ali ovo nisu očekivali: "Kad nitko ne gleda, tata se šulja u maminu sobu"

Jedan australski psiholog eksperimentira s oksitocinom, takozvanim lijekom ljubavi, kako bi vidio može li on pomoći da se partneri približe jedno drugom i može li povećati postotak uspjeha savjetovanja.

Oksitocin je hormon koji mozak otpušta tijekom spolnog odnosa i porođaja. On pomaže seksualnim partnerima da postignu intimnost i osnažuje vezu između majke i djeteta.

Psiholog sa Sveučilišta u Novom Južnom Walesu Adam Guastella primjenjuje oksitocin u nazalnom spreju tijekom nekih bračnih savjetovanja.

"Mi mislimo da bi oksitocin mogao ponuditi novu metodu za poboljšanje uspjeha savjetovanja", rekao je Guastella za list The Australian.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene