Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bračna savjetovanja često ne donose željeni uspjeh jer partneri okrivljuju jedno drugo i ne žele prihvatiti odgovornost za propadanje veze.


Dok dvije trećine parova kažu da su uspjeli postići napredak u vezi uz pomoć savjetovanja, drugi navode da im bračno savjetovanje nije pomoglo.

Vezani članci Pripremanje napitka, ilustracija Šamanov čarobni napitak ipak nije urodio plodom: Ministrica zdravstva koja ga je javno promovirala pozitivna na koronavirus Bračni par Slavica - 4 Proslavili 60 godina braka uz šampanjac i tortu: "Kakva frizerka? Taj dan me mater probudila u četiri ujutro i rekla 'ajd, srićo, napasi kravu'"

Jedan australski psiholog eksperimentira s oksitocinom, takozvanim lijekom ljubavi, kako bi vidio može li on pomoći da se partneri približe jedno drugom i može li povećati postotak uspjeha savjetovanja.

Oksitocin je hormon koji mozak otpušta tijekom spolnog odnosa i porođaja. On pomaže seksualnim partnerima da postignu intimnost i osnažuje vezu između majke i djeteta.

Psiholog sa Sveučilišta u Novom Južnom Walesu Adam Guastella primjenjuje oksitocin u nazalnom spreju tijekom nekih bračnih savjetovanja.

"Mi mislimo da bi oksitocin mogao ponuditi novu metodu za poboljšanje uspjeha savjetovanja", rekao je Guastella za list The Australian.