Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izgleda kao cigareta, ima okus kao cigareta, puši je se na isti način, no nije riječ o cigareti. Ne sadrži duhan, a oslobađa samo paru. Riječ je o električnoj cigarete, novitetu japanske tvrtke Gamucci.


Električna cigareta pušačima omogućuje udisanje para identičnih dimu te isti stimulans koji garantira cigareta, a bez konzumiranja štetnih sastojaka. Kako bi što više nalikovala pravoj, električna cigareta ima crveni vrh koji se tijekom uvlačenja pali i 'glumi' žar.

Vezani članci Vladamir (Foto: Screenshot/YouTube) Išetao iz bolnice s nožem u leđima kako bi zapalio cigaretu na -10 stupnjeva Slika nije dostupna Treba izdržati 70 sati u vlaku: Kim Jong Un snimljen na "čik-pauzi" u Kini

Ova neobična cigareta ima komoru u kojoj se tekući nikotin isparava u oblak nalik dimu. Kada pušač udahne malena baterija pokrene tekućinu koja zatim mijenja agregatno stanje i pretvara se u dim. 

Iz Gamuccija tvrde kako električna cigareta ne oštećuje zdravlje jer sadrži samo nikotin te tvrde da će se njihove cigarete moći pušiti u restoranima i kafićima unatoč zabranama.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju