Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izgleda kao cigareta, ima okus kao cigareta, puši je se na isti način, no nije riječ o cigareti. Ne sadrži duhan, a oslobađa samo paru. Riječ je o električnoj cigarete, novitetu japanske tvrtke Gamucci.


Električna cigareta pušačima omogućuje udisanje para identičnih dimu te isti stimulans koji garantira cigareta, a bez konzumiranja štetnih sastojaka. Kako bi što više nalikovala pravoj, električna cigareta ima crveni vrh koji se tijekom uvlačenja pali i 'glumi' žar.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Drama u zraku: "Pobit ću sve u ovom je*** avionu" Slika nije dostupna I neka je dobio svoje: Pogledajte kako je djelatnik benzinske crpke riješio bezobraznika koji je odbijao ugasiti cigaretu

Ova neobična cigareta ima komoru u kojoj se tekući nikotin isparava u oblak nalik dimu. Kada pušač udahne malena baterija pokrene tekućinu koja zatim mijenja agregatno stanje i pretvara se u dim. 

Iz Gamuccija tvrde kako električna cigareta ne oštećuje zdravlje jer sadrži samo nikotin te tvrde da će se njihove cigarete moći pušiti u restoranima i kafićima unatoč zabranama.