Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djeca čije majke rade imaju i do tri puta veće šanse da budu bolesna, pokazuju istraživanja.


U istraživanju je sudjelovalo 90 tisuća školaraca. Jedan od glavnih razloga što djeca zaposlenih majki više vremena provode po bolnicama, imaju astmu ili slomljeni ud, jest nedostatak nadzora.

Vezani članci U uredu Smanjili mu plaću jer je predugo sjedio na toaletu: Nije znao da ga snimaju, zabilježen je svaki odlazak Vrhovni sud 11 godina zatvora za ubojstvo: Majci troje djece Vrhovni sud potvrdio kaznu jer je ugušila novorođenu bebu

No američko istraživanje potvrđuje kako ta djeca mogu imati prednosti u drugim područjima dok se njihove majke muče s usklađivanjem obaveza kod kuće i u uredu, piše Daily Mail.

Znanstvenica Melinda Sandler Morrill je analizirala ankete provedene u zadnjih 20 godina. U tim anketama se roditelje ispitivalo o dječjem zdravlju, ali i općenitoj situaciji u obitelji.

>> Majka pokušala prodati dijete na tržnici za 120 kuna

'Moguće je da majke koje rade osjećaju krivnju zbog ostavljanja djece tijekom dana zbog čega traže medicinsku pomoć i za trivijalne probleme', pojasnila je doktorica Morrill sa North Carolina State University.