Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanci nisu smireni kao što se smatralo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britance prati glas da su smireni i ugodni, ali svježe istraživanje pokazuje da mnogi od njih teško svladavaju bijes i teško kontroliraju vlastitu narav.

"Problem bijesa" dugo je zapostavljan, ali je u međuvremenu postao neka vrsta narodne bolesti, zaključila je britanska Zaklada za duševno zdravlje (MHF) predstavljajući u utorak rezultate istraživanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna uhićena još dvojica Britanac švercao migrante pa pokušao pogaziti policajca kod graničkog prijelaza Rupa Nataša Magdalenić Bantić (Foto: Dnevnik.hr) obitelji se svađaju Zbog Brexita Britanci odlaze iz zemlje: "Dobili su svoje ustaše i partizane. Društvo je sad stvarno podijeljeno"

U istraživanju kojemu je bilo podvrgnuto 1974 muškaraca i žena, 64 posto sudionika uvjereno je da ljude danas inače brže obuzima bijes nego ranije.

Britanski zdravstveni sustav nije spreman na izazove problema bijesa, izjavio je direktor MHF-a Andrew McCulloch. Postoje ponude terapije za depresiju, smetnje pri jelu i razne fobije, "ali kad je riječ o emocionalnom ključanju koje je moćno kao bijes, prepušteni smo sami sebi".

32 posto sudionika istraživanja izjavilo je da imaju velike probleme pri obuzdavanju vlastite ljutnje. 28 posto njih strahuje da jednom neće izići na kraj sa svojim bijesom, a 20 posto izjavilo je da je prekinulo veze ili prijateljstva zbog sklonosti bijesu jednog od partnera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene