Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski znanstvenici vjeruju kako su pronašli dokaze o životu izvanzemaljaca nakon što su poslali balon za prikupljanje podataka u stratosferu.


Tim britanskih znanstvenika poslao je posebno izumljen svemirski balon 27 kilometara u stratosferu koji je uspio prikupiti male biološke organizme. Smatraju kako su ti organizmi mogli doći samo iz dalekog svemira.

Vezani članci Pad policajca Potjera na biciklu: Policajac lovio odbjeglog kriminalca, a slučajni prolaznik snimio njegov akrobatski pad Koronavirus, ilustracija I Britanci uvode strože kontrole zbog novog soja, svijet prešao broj od dva milijuna mrtvih od COVID-a

Vođa tima, professor Chandra Wickramasinghe sam je izumio balon i poslao ga u svemir za vrijeme kiše meteora te tvrdi da su organizmi donešeni putem meteora, prenosi Daily Mail.

>> Mjesečev misterij: NASA-ina letjelica kreće u istragu bizarnog otkrića

'Ovakvi biološki oblici nisu nikada zabilježeni u stratosferi', tvrdi profesror Chandra. Kazao je i kako takvi oblici života putuju s planeta na planet, nošeni kometima.

Iako britanski znastvenici smatraju da su 'žive' čestice dokaz postojanja života izvan zemlje, odnosno, izvanzemaljaca, mnogi skeptici tvrde da su ti organizmi došli sa Zemlje te da to nije dokaz o postojanju bilo kakvog života izvan našeg planeta. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook