Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Letjelica LADEE

Mjesečev misterij: NASA-ina letjelica kreće u istragu bizarnog otkrića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 40 godina nakon posljednje Apollo misije na Mjesec, NASA se sprema lansirati malu robotsku letjelicu kako bi istražila jedno od njihovih najbizarnijih otkrića.

Appolove posade su prijavile da su vidjele čudan sjaj na Mjesečevu horizontu prije izlaska Sunca. Taj fenomen, koji je skicirao zapovjednik misije Apolla 17 Eugene Cernan, bio je neočekivan jer Mjesec nema atmosferu za odražavanje sunčeva svjetla.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

>> FOTO Ovako izgleda pomrčina Sunca na Marsu

Znanstvenici razmatraju teoriju da su čestice prašine s Mjesečeve površine električki nabijene i da su se nekako digle u vis. Tu će teoriju istražiti letjelica poznata kao LADEE (Lunar Atmosphere and Dust Experiment), koja će biti lansirana u subotu rano ujutro po srednjoeuropskom vremenu iz Virginije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene