Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Jeste li se ikad pitali koliko dugo biste preživjeli u slučaju da sutra izbije zombi apokalipsa? Istraživanje provedeno na sveučilištu u britanskom Leicesteru pokazalo je kako bi cjelokupno čovječanstvo izumrlo u manje od godinu dana.


Studenti fizike izračunali su kako bi u slučaju pojave zombi virusa, ljudsku populaciju zombiji nadjačali u omjeru milijun naprema jedan u samo 100 dana.

Nakon tri mjeseca tako bi na svijetu ostalo tek 300 pripadnika ljudskog roda. Čak i kad bi preostali ljudi nekako uspjeli preživjeti dodatnih devet mjeseci, mala je vjerojatnost da bi uspjeli ponovno nastaniti Zemlju prije no što bi ih zombiji pojeli, piše Independent.

Istraživanje je provedeno u sklopu programa kojim se studente potiče na primjenu znanstvenih modela u hipotetskim situacijama. Ako želite preživjeti zombi apokalipsu trebali biste se sakriti u planinama. Prilikom istraživanja studenti su pretpostavili kako bi svaki zombi dnevno mogao pronaći jednu osobu pri čemu bi imao 90 posto šanse da je zarazi virusom.

Ako želite provjeriti koliko dugo biste preživjeli u svijetu nastanjenom zombijima te čuči li u vama Rick Grimes ili Michonne riješite kviz kojeg su osmislili tvorci popularne AMC-eve serije "The Walking Dead".