Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kineski recept za mamurluk

Zmijom otrovane kokoši posluživane kao specijalitet u restoranima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske zdravstvene vlasti odlučne su u sprječavanju prakse u nekim kineskim restoranima u kojima poslužuju perad usmrćenu zmijskim ugrizom jer to navodno pomaže osobama s mamurlukom.

Takav obrok poslužuju u nekim zalogajnicma južne pokrajine Guangdong i gradu Chongqingu, a informacija o tome izazvala je buru u javnosti te negodovanja u kineskim medijima i među blogerima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Građani se žale Na istoku zemlje građane zgrozile mrtve ptice: "Bilo ih je po travi, stazama, uz cestu…" Poskok ugrizao dječaka starog tri godine (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Dozvola za proizvodnju Koristimo posljednje zalihe seruma proizvedenog u našem Imunološkom zavodu, a ugriza zmija ove godine više od prosjeka

Video snimka kuhara koji drži zmiju i prisiljava je da ugrize živu kokoš poslana je internetom i izazvala je mnogo ljutitih komentara. Zdravstvene službe u pokrajini Guangdong već su rekle restoranima da prestanu posluživati "kokoši otrovane zmijskim ugrizom" a sada su im se pridružile i vlasti u Chongqingu.

"Premda još nitko nije otrovan, to je u najmanju ruku nepravilan način usmrćivanja peradi", rekao je jedan od predstavnika zdravstvene službe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene