Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne vjerujte uvijek i svemu što vidite, mozak se da jako lako zavarati.


Duh nije, ali nije niti video montaža. Kako je onda moguće da ovaj čovjek naočigled nestaje? Pitanje je to koje se zainteresiralo tisuće ljudi na društvenim mrežama, pa ukoliko volite glavolomije, pustit ćemo vas par trenutaka da sami pokušate odgonetnuti u čemu je tajna.

Vezani članci Jeziva sjenka ''Strava, nešto mi se ušuljalo u kuću!'': Podijelio prizor od kojeg mu se sledila krv u žilama Mirjana Kika Milošević (Foto: Nova TV) Mislili ste da ste vidjeli sve? To što ona radi s ljudskim tijelom ostavlja bez daha, na Instagramu je obožavaju

Ukoliko niste uspjeli doći do točnog odgovora, pročitajte u nastavku par rečenica o triku poznatom pod nazivom Duh Johna Henryja Peppera, ali i na dnu članka pogledajte fotografiju koja će vam otkriti gdje se taj čovjek nalazio u trenutku dok je sniman video.

Pepperov duh

Pepperov duh iluzija je koja se i dan danas često koristi u kazalištima, zabavnim parkovima, u muzejima ili na koncertima. 

Naziv je dobila po znanstveniku Johnu Henryju Pepperu, koji je iluziju popularizirao 1862. godine tijekom kazališne predstave “Ukleti čovjek i sablasni ugovor”, rađene prema djelu Charlesa Dickensa.

Da bi bila uspješno izvedena (opisat ćemo kako se to radi u kazalištima), od gledatelja je potrebno sakriti drugu i posebno napravljenu pozornicu odakle se slike prenose pomoću stakla ili pleksiglasa postavljenim pod precizno izračunatim kutem.

Eto, upravo se tako pojavljivao i naš junak sa snimke, a slučaj je htio da prizor ispadne jako dobro, baš kao da se taj muškarac nalazi na braniku automobila.

U stvarnosti je odmarao upravo ovdje, a to će vam potvrditi i vrpca koja se nalazi ispred njega (može se lako uočiti i u videu).

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook