Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerujete li u ovo?

Obitelj zvala u pomoć policiju i svećenika zbog zloduha, objavljene i jezive snimke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča koja sadrži sve elemente zastrašujućeg horora ovih je dana jedna od glavnih tema u Čileu.

Svećenik, nekoliko policajaca i mnogobrojni susjedi, priskočili su u nedjelju upomoć neimenovanoj obitelji čiji je dom u čileanskom Puerto Monttu navodno zaposjeo paranormalni entitet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bježi, Jess, bježi Ni mrtvi joj ne mogu odoljeti: Duh pozirao uz Jessicu Albu Slika nije dostupna Što to tamo lupa? Njegova vas snimka neće umiriti ako i vas u stanu prate neobjašnjivi fenomeni

Priča je otad apsolutni hit u tamošnji medijima, time više jer su se u nadnaravna zbivanja uvjerili i policajci. Jednog je od njih, kapetana Olavarríju, prema vlatitom svjedočenju po leđima pokušao zarezati petnaestak centimetara dugačak nož koji je iskočio niotkuda, i to dok u kući nije bilo nikoga, prenosi CNN Chile.

U međuvremenu su na YouTubeu objavljene i dvije jezive snimke, jedna na kojoj je moguće vidjeti nekakav predmet kako leti prostorijom dok se policajci vrzmaju oko kuće, te druga na kojoj se pokućstvo ruši dok se u pozadini čuju glasove izbezumljene obitelji.

Uspaničeni su ljudi privremeno sklonjeneni u prihvatilište, dok je ukleti dom postao obavezna postaja brojnih istraživača paranormalnih fenomena.

Nevolje po obitelj su počele točno 8. veljače, u noći kada su po čitavoj kući počeli izbijati požari, a namještaj se sam pomicati.

Tako barem prenosi portal SoyChile, čiji je novinar u nastavku naveo da je paranormalni entitet fizički napao i oca Nelsona, svećenika koji je došao vidjeti o čemu se tu radi.

"Vjerojatno je riječ o zloduhu. Koliko sam upoznat, čak je upozorio obitelj da će postati još nasilniji ukoliko ga se bude pokušavalo ukloniti pomoću molitve", izjavio je parapsiholog Alfredo Meza, dok je u nastavku članka rečeno da se tijekom jedne od molitvi navodno začuo ženski glas koji je vrisnuo da ne želi napustiti kuću.

Koliko je tu istine možemo nagađati, ali vrijedi za kraj reći da postoji i zapis uništene imovine, zbog čega je na kraju krajeva policija u nedjelju i izašla na intervenciju.

1) Zastanite na zapisu točno na 2:37. Vidjet ćete nekakav predmet kako leti prema prozoru. Mogao ga je, jasno, baciti bilo tko, ali obično to nikome ne pada na pamet dok traje uviđaj. 

2) Video prikazuje vitrinu kako se iznenada ruši. Takav se prizor da vrlo lako namjestiti, međutim glas tako uznemirenog čovjeka nije lako oponašati. Ako je gluma, onda je gluma za peticu. Također, onaj tko snima nije siguran kamo usmjeriti kameru mobitela. Kod većine namještenih videa (što je, dakako, možda i ovdje slučaj), autori jako dobrio paze da uhvate u kadar navodni ispad paranormalnog entiteta. 

3) Razgovor sa susjedima, policijom. Prikaz interijera, uništenog pokućstva. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene