Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U fotografiji su utjehu ponajprije pronašli oni koji su izgubili nekoga u napadima na Sjedinjene Američke Države 11. rujna 2001. godine.


Richard McCormack, fotograf The Jersey Journala, mišljenja je da je prije nekoliko dana snimio anđela na mjestu napada na Svjetski trgovački centar, koji metar od pozicije na kojoj su nekoć stajali neboderi poznati kao Blizanci.

Vezani članci Slika nije dostupna Nadbiskup priznao: 'Pitam se postoji li Bog uopće. Gdje je?' Slika nije dostupna Većinski muslimanska država kršćanima zabranila korištenje riječi Alah

McCormack je fotografiju s javnosti podijeli putem svog profila na Facebooku, pa je uz nju napomenuo da je nije ni na koji način obrađivao.

I doista, mnogi su na fotografiji prepoznali nekakvu 'nebesku figuru', a sudeći prema komentarima, u njoj su utjehu i nadu ponajprije pronašli oni koji su izgubili nekoga u napadima na Sjedinjene Američke Države 11. rujna 2001. godine.

Vrijedi reći da svjetla koja ćete vidjeti na fotografiji pripadaju umjetničkoj instalaciji Tribute in Light, odnosno da su oni manje skloni vjerovanju u božanska ukazanja već su dali svoje objašnjenje. 

Prema njihovom tumačenju, postavljeni reflektori su naprosto tako obasjali oblak da je došlo do pareidolije, do fenomena kada mozak u nasumičnim detaljima vidi nešto mu je poznato.

U svakom slučaju teško je da govorimo o nekakvom hologramu, uostalom McCormack je istaknuo i to da je te večeri puno puta slikao, ali da se 'anđeo' ukazao na samo jednoj fotografiji. Pogledajte je. 

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju