Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz međunožja performerice padala su jaja, a s bojom kojom su bila napunjena je naslikala sliku.


Umjetnica, provokatorica ili naprosto samo osoba željna pažnje? Milo Moiré nastupila je na ovogodišnjem art festivalu u Kölnu među brojnim drugim performerima, ali njezin nastup i danas je nešto o čemu svi bruje, a video performansa postao je viralni hit s gotovo milijun i pol klikova.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Kupila sliku za skoro 300 tisuća dolara pa pet godina kasnije doznala šokantnu istinu Umjetnost jaja (Foto: Instagram/the_eggshibit) Svaki je njegov doručak umjetničko djelo: Radi nevjerojatne stvari samo s jajima

Milo Moiré je naime k'o od majke rođena na glavnom trgu pred publikom nesla je jaja iz svoje vagine (uopće ne želimo niti pomisliti kako su tamo dospjela), a nakon što su sva jaja popadala iz njezinog međunožja s bojom kojom su bila napunjena je naslikala sliku. Odnosno, nešto što sliči na sliku.

Golotinja je nešto na što smo navikli kada je u pitanju konceptualna umjetnost, ali Milo je odlučila otići korak dalje. Kako je Milo Moiré snijela jaja pogledajte u videu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook