Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugačko 5 metara

VIDEO S kakvog je plovila ulovio ovo pola tone teško morsko čudovište!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedski ribar je ulovio morskog psa koji je težio poput odraslog polarnog medvjeda.

Joel Abrahamsson je ulovio morskog psa teškog više od pola tone i dugaškog gotovo 5 metara, dok je ribario u norveškim vodama. Ovaj monstruozni ulov je svjetski rekord za ribarenje pomoću štapa i to iz kajaka.

33-godišnji Joel svoju snagu je isklesao napornim svakodnevnim građevinskim poslovima pa se uspješno borio s ovom morskom nemani te izbjegao pad u hladnu vodu i potencijalno smrzavanje.

Svojim podvigom, Joel je potisnuo prijašnji rekord u velikom ulovu iz kajaka, iz 2007. godine kad je bila riječ o lososu koji je uhvaćen na Aljasci.

No, ovaj njegov rekord ipak će ostati neslužben jer nije zabilježen na ovlaštenoj skali. Naime, za vaganje ribe na skali ona mora biti mrtva. S obzirom da je u ovom slučaju riječ o zaštićenom grenlandskom morskom psu, to nije moguće učiniti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Švedska istraživačka raketa Raketa im slučajno pala u Norvešku, uslijedio oštar odgovor: "Ovo shvaćamo vrlo ozbiljno" Ilustracija Bliski susret VIDEO Šokantan prizor: Golema psina plivala tik uz brodicu - "Ovo nije normalno"

VIDEO Stručnjaci u čudu: Što su to snimili na najdubljoj točki oceana?

'Znao sam da ove velike ribe obitavaju u norveškim vodama. I to je bilo sve što mije potrebno da postanem opsjednut njihovim hvatanjem iz kajaka. Ovi morski psi su poput dinosaura. Znamo da postoje, ali rijetko tko ima priliku vidjeti ih. Oduvijek mi je bila želja vidjeti jednog od njih', izjavio je ovaj hrabar mladi čovjek koji se ribarenjem bavi gotovo cijeli život.

Grenlandski morski psi, latinskog naziva Somniosus microcephalus, spora su stvorenja koja žive u vodama sjevernog Atlantika, oko Kanade, na Grenlandu i u Norveškoj.

Njihova prehrana se sastoji od ostalih riba, čak i manjih morskih pasa i bakalara, a poznati su slučajevi kad su jeli polarne medvjede, konje i sobove.

S ljudima imaju veoma malo interakcije jer žive u hladnoj i dubokoj vodi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene