Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo u Americi

VIDEO: Mačak će biti porotnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljudi svoje ljubimce često doživljavaju kao sebi ravne. No, zbog 'male' administrativne pogreške suda, jedan će mačak iz Bostona postići ono što nijednom mačku još nikada uspjelo nije – bit će porotnik!

Svaki građanin SAD-a, uz neke izuzetke, može biti izabran za porotnika na suđenju pred porotom i nitko ne može odbiti ispunjavanje te građanske dužnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda"

Poziv da bude porotnik jedan sud u Bostonu uputio je, međutim, jednom mačku po imenu Sal. Tretiran kao punopravni član obitelji Esposito, Sal je na posljednjem popisu uredno prijavljen kao kućni ljubimac.

'Napisala sam Sal Esposito, precrtala rubriku 'pas' i napisala 'mačak', izjavila je njegova vlasnica Anna Esposito.

Prema pisanju lokalnog tiska, taj formular je po svoj prilici uzrok nastalog problema. Ako se zanemari činjenica da nije ljudsko biće, Sal, koji nije ni bolestan, ni suviše star, ispunjava potrebne uvjete za porotnika, zbog čega je i dobio službeno pismo u kojem se od njega traži da se 23. ožujka javi sudu.

Šokirani očitom administrativnom pogreškom, njegovi vlasnici uputili su zahtjev za poništenje poziva njihovom kućnom ljubimcu, ali je to glatko odbijeno.

Ukoliko Espositovi povjereniku za porote nikako ne uspiju objasniti da je Sal obični kućni ljubimac, preostaje im jedino da ga 23. ožujka odnesu na sud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene