Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od propasti do unosnog posla

Upropaštena freska Isusa postala turistička atrakcija u Španjolskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se sjećate priložene fotografije i upropaštene freske Isusa Krista, onda bi vam moglo iznenaditi da je ista freska postala hit i tražena turistička atrakcija u Španjolskoj.

Prije godinu dana 81-godišnja Španjolka Cecilia Gimenez napravila je glupost zbog koje se našla pod lavinom uvreda i kritika, nakon što je pokašala popraviti staru fresku Isusa Krista te ju na taj način i upropastila. Ovih dana ta se starica ipak posljednja smije, jer je njezina nespretnost privukla preko 40.000 turista u gradić Borja te je prikupljeno i ukupno 66.000 dolara donacija na lokalnoj razini.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

>> Baka (80) 'restaurirala' poznatu fresku i evo što je napravila!

'Restaurirana' freska Krista postigla je svjetsku slavu, a grad Borja danas razmišlja tu fresku prodavati na majicama, šalicama i drugim suvenirima, zainteresiranim turistima.

Da je Gimenez zapravo tek sad 'sjekira upala u med' pokazuje i odluka gradskog vijeća da s njom potpiše ugovor o podjeli profita od prodaje robe s naličjem njezine 'restaurirane' freske. Novac bi dijelili tako da bi starica trebala dobiti 49 posto, a grad ostatak, prenosi AP.

'Sad se čini kako su svi sretni. Zahvalna sam da su se stvari primirile', rekla je za lokalne novine sramežljiva Gimenez, koja je ipak nakon svega doživjela olakšanje.

Freska je originalno bila napravljena u stilu 'Ecce Homo', a djelo je slabo poznatog španjolskog umjetnika, koji ju je napravio 1930. godine.

'Majstorija' Gimenez proglašena je stilom 'Ecce Mono' - Pogledaj majmuna. Tad je malo tko mogao predvidjeti da će lokalna zajednica razviti turističku ponudu svih vrsta oko pogreške Gimenez.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene