Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Novac nam puno znači, ali spoznaja da smo cijenjeni još i više', poručili su radnici.


Hamdi Ulukaya, Kurd koji je iz jednog turskoga sela 1994. godine odselio u Sjedinjene Američke Države pa tamo 2002. godine pokrenuo vrlo uspješan biznis, tvrtku Chobani koja proizvodi jogurt, iznenadio je prije tjedan dana više od dvije tisuće zaposlenika svoje kompanije.

Vezani članci Kako se iz Hrvatske može trgovati cijenom dionica najvećih svjetskih tvrtki - 1 Kako se iz Hrvatske može trgovati cijenom dionica najvećih svjetskih tvrtki? Slika nije dostupna 'Kralj jogurta' namijenio 700 milijuna dolara za izbjeglice

Ulukaya je svakom od njih poklonio dionice, što će pojedine doslovno preko noći učiniti milijunašima. Naime, vrijednost tvrtke Chobani u ovom trenutku se procjenjuje na 3 do 5 milijardi dolara, pa budući da se Ulukaya u korist zaposlenika odrekao 10% tvrtke, pojedinima je nedvojbeno svanulo.

Stipe Petrina: 'Danas radnik radi dok vlasnik ne 'izgradi dvorac'

Dodajmo, djelatnici nisu našli u kovertama identičan broj dionica, bolje su prošli oni koji su duže u firmi, ali baš nitko se nije bunio i dovodio u pitanje je ll to bilo pravedno.

"Htio sam bogatstvo podijeliti s onima koji su desetljeće sve davali od sebe da podignemo ovu tvrtku. Nisam ni sanjao da ćemo ovako daleko dogurati, a moji će zaposlenici odsad još više željeti graditi i rasti", pojasnio je Ulukaya, koji je u posao doslovno krenuo s minimalnim ulaganjima, gotovo od nule.

Pogledajte lice zaposlenika kada su čuli vijesti, poslušajte njihovu poruku: Istina, novac nam puno znači, ali spoznaja da smo cijenjeni još i više!