Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stipe Petrina

'Danas radnik radi dok vlasnik ne 'izgradi dvorac'...i još može biti sretan ako smije koristiti zahod kad hoće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom Međunarodnog praznika rada priopćenje medijima je poslala Nezavisna lista Stipe Petrina.

Stipe Petrina u priopćenju, kojeg prenosimo u cijelosti, daje svoje viđenje trenutne pouicije radnika u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čestitka predsjednika sabora Jandroković: ''Osnaživati radnička prava i osigurati kvalitetnije uvjete rada'' Slika nije dostupna za dostojanstven život Predsjednica uputila čestitku za Praznik rada: ''Borba za radnička prava traje i danas''

'Međunarodni praznik rada davno je prestao biti slavlje radnika. U Hrvatskoj ovaj praznik pripada najviše službenicima zaposlenim po stranačkom ključu (oni jedini rade - ako rade 8 sati), dok se na državne dužnosnike - koji bi trebali raditi za narod, ovaj praznik ionako ne odnosi. Oni su tu da s nama vladaju, a ne da rade za naše dobro. Za ostatak radničke ekipe izborena prava od 8 sati rada, sna i kulture davno su postala prošlost! Danas radnik radi dok ne zadovolji apetite poslodavca, dok vlasnik ne 'izgradi dvorac'...i još može biti sretan ako smije koristiti zahod kad hoće.

Nema više radnika kao što nema ni poslodavaca. Imamo vlasnike i robove.
Stoga onima koji svojim radnicima ne plaćaju doprinose, koji redovito ne isplaćuju plaće, facama čiji radnici rade za minimalac dok oni u isto vrijeme grade palače i voze mercedese, onima koji se ponašaju kao da radnici trebaju njima plaćati jer rade, čestitam na državi koja je skrojena po njihovoj mjeri. Radnici su jednom ustali, vjerujem da će opet... (Onim malobrojnima koji su sretni da imaju dobrog i pravednog poslodavca poručujemo neka mu budu lojalni...)', stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene