Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojka je zbog pretrpljene traume pokušala izvršiti samoubojstvo.


Djevojci iz San Diega kojoj je profesor zabranio tijekom nastave odlazak na WC, zbog čega se bila prisiljena pomokriti u kantu, upravo je dodijeljena odšteta u iznosu od milijun i 250 tisuća dolara (8,7 milijuna kuna).

Vezani članci Marina Kovačić (Foto: Dnevnik.hr) Ne viđa se često: Iz Rusije se vratila s medaljom izvrsnosti i ne želi napustiti Hrvatsku Frane Lučić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nakon 10 godina spora zaključena sudska nagodba: Frane Lučić dobio je milijunsku odštetu

Djevojka, tada 14-godišnjakinja, je neugodnost doživjela još 2012. godine u jednoj tamošnjoj srednjoj školi, a o njezinom su se slučaju raspisali i mediji.

Zbog incidenta je bila izložena nemilosrdnoj poruzi prijatelja i školskih kolega, što ju je povrijedilo do te mjere da je pokušala izvršiti samoubojstvo.

Tako je barem tijekom suđenja ustvrdio njezin odvjetnik Brian Watkins, koji je ispred porote naglasio da se od posttraumatskog stresa se liječi i danas.

Profesor koji joj je zabranio odlazak na WC je u međuvremenu napustio školu, pa naknadno objasnio da mu nije bila namjera povrijediti učenicu.

"Budući da sam tog dana vodio skraćeni nastavni sat od 25 minuta, bio sam uvjerenja da provodim školska pravila i da učenici nemaju pravo na pauzu", pojasnio je.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju