Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Špilja u kojoj je pronađeno vrijedno blago detaljno se pretražuje kako bi se možda pronašlo još vrijednih predmeta.


U jednoj od najskrivenijih spilja stalaktita, speleolog iz Izraela pronašao je skriveno blago staro više od 2.000 godina. Riječ je o srebrnim novčićima iz doba vojskovođe Aleksandra Velikog. On je to područje osvojio oko 400 godina prije nove ere.

Na jednoj strani novčića je slika Aleksandra Velikog dok je na drugoj strani slika boga Zeusa koji sjedi na prijestolju. S novcem je skriven bio i srebrni nakit - prsteni, narukvice i naušnice.

'Blago su možda sakrili lokalni stanovnici koji su pobjegli tijekom sukoba nakon Aleksandrove smrti. Srebro je vjerojatno pohranjeno u očekivanju nekih boljih vremena, no mi danas znamo da tko god da ga je sakrio, nije došao po njega', kazao je Eitan Klein, direktor izraelskog ureda za zaštitu antikviteta.

Vezani članci Epidemiolog, ilustracija Europa bilježi najtežu tjednu bilancu od sredine svibnja! Više od 250.000 umrlih - u svijetu zaraženo više od 40 milijuna ljudi Malka Leifer, bivša australska učiteljica optužena za spolno zlostavljanje učenica - 1 Sud u Jeruzalemu odlučio: Bivša ravnateljica škole optužena za seksualno zlostavljanje djevojčica bit će izručena Australiji

Brežuljak koji je desetljećima krio vrijedno nalazište nisu napravili ljudi

Nada se kako će u špilji, koja se sada detaljno pretražuje, pronaći još vrijednih predmeta.
Nedavno je, također u Izraelu, ali pod morem, pronađeno 2.000 zlatnih novčića starih oko tisuću godina, piše CNN

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook