Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na rubu očaja

'Spektakl' u Poreznoj: Dugove htio platiti kravom, kozama i - ljamom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirotog je farmera država 'oderela' a da praktički nije ni započeo s poslom.

Mickaël Artamonoff, 33-godišnji Francuz iz Lot-et-Garonnea, izveo je pravi show prije nekoliko dana kako bi skrenuo pažnju javnosti na to da porezna opterećenja i pravilnici uništavaju tamošnje farmere.

Pročitajte i ovo Porezni dužnici - 5 Hoće li ih spasiti zastara? Porezna uprava objavila novu listu srama: Doznajte tko su glavne zvijezde Ilustracija Porezna uprava Objavljena lista poreznih dužnika: Državi duguju više od 1,3 milijarde eura

Naime, u lokalnu je Poreznu upravu ušetao u društvu krave, ljame i triju koza, no kada je djelatnicima ponudio da ih preuzmu i tako naplate potraživanja države, ravnatelj je uzeo telefon u ruke i nazvao policiju.

Štoviše, nemilosrdni je muškarac naposljetku Artamonoffu poslao i račun za čišćenje, premda je uzgajivač pri izlasku iz zgrade imao najbolju namjeru obrisati ono što su životinje ostavile za sobom dok su uz njega čekale da bude prozvan.

Rekordno velik broj građana u nagradnoj igri Porezne uprave

Na njegovu žalost, djelatnici su mu odbili posuditi krpu, baš kao što mu nisu ponudili ni nadu da će se iznaći neko rješenje na obostrano zadovoljstvo. 

Artamonoff je, pojasnimo, 2013. godine pokrenuo takozvanu edukacijsku farmu koju je nazvao Noina arka, te je u taj biznis uložio praktički sve što je imao, 200 tisuća eura.

Iako je vrata farme otvorio 3. rujna spomenute godine, iz porezne uprave mu je stiglo rješenje da mora platiti porez za čitavu godinu, a što je Artamonoffa bacilo na rub očaja a da nije praktički ni započeo s radom.

Životinje sada iz nužde razmišlja prodati, a nije isključena ni opcija da će, sirote, završiti u klaonici. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene