Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Pronašli krv u jajetu, proizvođač 'objasnio' da kokoš ima - menstruaciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u supermarketu kupila specijalna, skupa jaja, gđa. Bai se nemalo iznenadila kada ih je kod kuće krenula pripremiti.

Gđa. Bai iz kineskog grada Qingdaoa se šokirala nakon što je u bjelanjku jajeta kojeg je upravo razbila vidjela crvenu tekućinu nalik na krv.

Pročitajte i ovo 25 eura za krvnu plazmu Traži se rješenje Od nje se rade i lijekovi, a sami građani mogli bi je prodavati po 25 eura? Neki upozoravaju: "Moglo bi to narušiti cijele temelje" Slika nije dostupna Ima tek pet grama FOTO Ovo je najmanje kokošje jaje na svijetu!

U jednom supermarketu je kupila posebna jaja, puno skuplja od običnih. Trgovac joj je pojasnio da kokoši koje nesu ta jaja jedu samo insekte. 'Kupila sam 15 tih jaja, no sada ih se ne usudimo jesti', ispričala je gđa. Bai za China Buzz.

>> Na tržnicama prodaju jaja 'čudnog okusa' koja odskaču od poda!

>> 'Nikad još nisam vidio da meso svijetli u mraku. A već smo pola pojeli'

Gđa. Bai je kontaktirala novinare koji su se uputili u supermarket u kojem su jaja kupljena. 'To je normalno da je bjelanjak u tim jajima crvene boje. Ne bi bila posebna kada bi bilaista kao i obična jaja', kazali su im djelatnici u supermarketu. No, novinari su potom kontaktirali i peradarsku farmu koja proizvodi ta posebna jaja. Tamo im je rečeno da je bjelanjak bio crvene boje 'jer je kokoš imala menstruaciju'.

Znanstvenici s Poljoprivrednog fakulteta smatraju kako se crvena boja u bjelanjku može pojaviti iz dva razloga - zbog parazitske bakterije koja živi u debelom crijevu kokoši, a koja je izazvala upalu jajovoda ili pak, zbog hranjenja nesilica zabranjenom hranom. Znanstvenici su pojasnili i da kokoši nemaju menstruaciju te stanovnike pozvali da ne jedu jaja s crvenim bjelanjcima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene