Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su gore

Počeo sastanak tajnovite grupe Bilderberg: Jesu li izazvali krizu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovog vikenda u švicarskom St. Moritzu događa sastanak tajnovite grupe Bilderberg, jedne od omiljenih tema teoretičara zavjere i analitičara geopolitičkih zbivanja diljem svijeta.

Prvi poznati sastanak ove grupe održan je 1954., u nizozemskom hotelu Bilderberg, a navodni cilj sastanka bilo je ponovno uspostavljanje komunikacije između svjetskih sila. Nagađa se da se na čelu organizacije  danas nalaze bivši američki državni tajnik Henry Kissinger i bivši potpredsjednik Europske unije Viscount Davignon, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što kaže struka? Snimke iz svijeta nad kojima smo se zgražali postale su hrvatska stvarnost Slika nije dostupna Kapitalisti pošteniji Kontroverzno istraživanje: Komunisti veći lažljivci i prevaranti od kapitalista?

Mnogi kritičari ovu organizaciju drže odgovornom za namjerno uzrokovanje svjetske ekonomske krize i razvijanje planova za smanjenje svjetske populacije za čak 80 posto. Postoji i opozicija koja tvrdi kako javnost pretjeruje u svojoj reakciji prema grupi. 'To je samo povremeno druženje bogatih i moćnih', mišljenja je David Aaronovitch iz londonskog Timesa i dodao 'teorije prema kojima oni žele postaviti novu svjetsku vladu su puka fantazija'.

'To je puno pametnije od obične zavjere', mišljenja je profesor Andrew Kakabadse, autor knjiga o grupi. 'Cilj je oblikovanje načina na koji ljudi razmišljaju u cilju stvaranja privida o stanju u svijetu', zaključuje i dodaje 'Postoji jaki pokret za stvaranje jedne Svjetske vlade koja bi omogućila cvjetanje zapadnjačkog koncepta slobodnog tržišta i jačanja kapitalizma'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene