Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suprotni pogledi na život

SREĆA S DVA LICA 'Zar je doista tako teško živjeti život kakav želiš, a ne kakav drugi od tebe očekuju?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljamo vam dvije sretne žene. Iako je njihova sreća dijametralno suprotna, obje su zadovoljne zbog svojih životnih odluka.

Prva sretna žena provodi trenutke na porodiljnom dopustu sa svojom kćerkicom, dok druga sretna žena glasno govori kako je svjesno odabrala život bez djece.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi

Život stvarno piše svakojake priče, i dok jednima nešto savršeno odgovara, drugima smisao života čine neke sasvim drugačije stvari. Baš kao u sljedećim pričama, odnosno ispovijestima koje su na svoje blogove stavile dvije žene iz naših krajeva.

Jedna sretna majka puna ljubavi piše na blogu Ina's playground kako su joj dani na porodiljnom dopustu ispunjeni i sretni, nekad spavaju bolje, nekad lošije, i već su ovoga ljeta bili pet puta na moru.

"Priznajem da me nekad izludi, ali ti dani kad me tako puno treba neće trajati vječno i 100 % sam sigurna da ću biti jako tužna kad dođe vrijeme za povratak na posao, njen odlazak u vrtić, školu, izlaske s prijateljima bez mame i ostalo. Sigurno je i drugim mamama tako. No koncentrirajmo se na sadašnjost i uživajmo na porodiljnom."

Helen Mirren kao uzor

Druga sretna žena glasno govori kako je svjesno odabrala život bez djece. Zar je zaista tako teško živjeti život kakav želiš, a ne kakav drugi od tebe očekuju? Uostalom, kako sama kaže na blogu No kids:

"Obožavam Helen Mirren iz više razloga. Ponajprije - odlična je glumica. Svakome svom liku udahne autentičnost na način na koji samo veliki umjetnici to mogu. Osim toga, njena ljepota je vječna i samo se nadograđuje kako Helen stari, bez skalpela, plastike i anestezije. "Ona je kao vino" klišej je koji se sasvim mirne duše može prikačiti Helen.

No zbog još jednog razloga je volim. Jedna je od rijetkih koja je jasno i bez okolišanja rekla zašto nikad nije imala djecu. "Nikada ih nisam poželjela imati, jednostavno, nemam majčinski nagon u sebi. Dijete bi ograničilo moj način života a ja to nikad nisam željela." To je baš onako, u mirenovskom duhu - bez okolišanja, iskreno i bez ikakve potrebe da opravda svoj izbor. Žena u punom smislu riječi živi ono pravo koje su feministice generacijama prije nas izborile svojim ustrajnim trudom - pravo da izabere."

Kompletnu priču mame na porodiljnom pročitajte na ovom linku, a žene koja uživa u sasvim drugačijoj viziji na ovom... I stalo nam je do vašeg mišljenja...

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene