Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živjela je u Ljubljani

Nizozemac traži fatalnu Nadu u koju se zaljubio prije 50 godina na hrvatskoj obali!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pedeset godina, ovaj je Nizozemac odlučio potražiti staru ljubav...

67-godišnji Nizozemac Martin Hendriks prije 50 godina je u jednom hrvatskom gradu na obali upoznao izvjesnu Slovenku Nadu Medžić. Uspomene su ga izgleda, svih ovih godina držale te se sada odlučio javiti jednoj nizozemskoj radio emisiji 'Memories' koja spaja davno izgubljene prijatelje i ljubavi, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo I dalje traje potraga za Dankom Čeka se nalaz Mučili ga i pretukli do smrti, i to bez optužnice? Skandal u Srbiji oko mlađeg brata osumnjičenog za Dankino ubojstvo Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici

Tako je Martin fatalnu Nadu upoznao u jednom gradiću na našoj obali, ne sjeća se više kojem. Nada je tamo bila sa svojom bakom. 'Kad su nam se pogledi sreli, nisam mogao odvojiti oči s nje, toliko me je očarala, a vidio sam da i ona mene netremice gleda. Skupio sam hrabrost, prišao joj i pitao je smijem li sjesti pokraj nje. Sjećam se da sam pomislio: 'Bože, kako je lijepa, tako graciozna i tako lijepe plave kose!' Nastavili smo sjediti cijelu noć, moje se društvo pomalo razilazilo, a i njezina je baka otišla spavati. Mi smo, pak, ostali kraj logorske vatre cijelu noć', prisjetio se Martin.

Aufwiedersehen: Šibenčanin ne želi ni čuti za zaljubljenu Njemicu iz aviona!

Nakon šest tjedana svatko je morao poći svojim putem, no Martin se sjeća kako je Nada živjela u Linghartovoj ulici u Ljubljani te da je željela postati liječnicom.

Mladi par sreo se i iduće godine na istom mjestu, a potom su dogovorili i da će Martin na zimu doći u Sloveniju. Međutim, planove mu je osujetio otac koji mu nije dopustio da ode uzevši mu putovnicu. Sa svojom nadom čuo se putem pisama, no i ona su u jednom trenu prestala dolaziti.

Martin je potom upisao i završio fakultet, postao profesor i sretno se oženio. Supruga mu je umrla u 50. godini, a on bi samo volio ponovno stupiti u kontakt s Nadom. 'Volio bih ponovno porazgovarati s njom, da vidim kako je njezin život tekao, je li bila sretna kao i ja', kaže Martin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene