Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bizarna imena

Oni se doista tako zovu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hitler, Frankenstein, ali i Billykid, Bomber Singh i pregršt drugih kandidata s pomalo bizarnim imenima natječu se na predstojećim izborima za parlament u indijskoj saveznoj državi Meghalayi.

Na predstojećim izborima u indijskoj saveznoj državi Meghalayi među kandidatima za lokalni parlament naći će se i nekoliko ljudi prilično interesantnih imena i prezimena.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Za naklonost birača u sljedeću će se subotu boriti Adolf Lu Hitler-Marak i Frankenstein Momin, a tu je i pregršt drugih pomalo bizarnih imena i prezimena (Boldness Billykid, Bomber Singh, Moonlight Pariat, Hilarious Pohchen...).

Imena ostavština kolonijalnog razdoblja

Povjesničari pojašnjavaju da su ovakva imena ostavština britanskog kolonijalnog razdoblja, tijekom kojega su mnogi roditelji iz nekog razloga, najvjerojatnije kako bi 'pratili modu', svoju djecu u tom dijelu Indije zvali po prvoj osobi ili pojmu koji bi im pao na pamet, makar često pojma nisu imali tko je zapravo, primjerice, Hitler ili Frankenstein.

>> Hitlerova kušačica hrane: 'Bojala sam se otrova, ali nije bilo izbora'

Glavni grad pokrajine Shillong svojedobno je slovio za 'istočnu Škotsku' zbog većeg broja Britanaca koji su ondje došli kao kršćanski hodočasnici ili su se preselili zbog povoljne klime. Lokalnom su stanovništvu donijeli novu religiju, ali i engleski jezik, koji se i danas, 60-ak godina nakon osamostaljenja Indije, i dalje može čuti među građanima.

'Ime Adolf Hitler se vjerojatno svidjelo mojim roditeljima'

Spomenuti Adolf Lu Hitler-Marak inzistira da ga baš ništa, osim brčića, ne povezuje s monstruoznim njemačkim Führerom. 'Vjerojatno se ime sviđalo mojim roditeljima. Ali ja nisam diktator', rekao je za AFP.

Na nekoliko prošlih izbora u Meghalayi među osvajačima zastupničkih mandata našli su se i po jedan Churchill, Roosevelt i Chamberlain, a ne bi trebalo iznenaditi ako u budućnosti pobjedu odnesu neki Obame, Clintoni ili Blairovi. Inače, svojedobno je diljem iste savezne države postojao niz kafića i restorana nazvanih po Hitleru, ali su gotovo svi izmijenili imena nakon brojnih prosvjeda.

'Roditelji djeci mogu davati smiješna imena, no dok god kandidati obavljaju svoju dužnost kako treba, nemam s tim problema', rekao je trgovac iz Meghalaye koji i sam ima neobično ime - Class One.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene