Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Margot Woelk

Hitlerova kušačica hrane: 'Bojala sam se otrova, ali nije bilo izbora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
95-godišnja Margot Woelk bila je jedna od 15-ak žena u Hitlerovoj službi u njegovom sjedištu na istočnoj fronti poznatoj i kao Vučja jazbina.

Njezin zadatak bio je kušanje Hitlerove hrane, za slučaj da mu je netko podmetnuo otrov. 'Naravno da sam se bojala. Da je hrana bila otrovana, danas ne bih bila među živima. Sve smo morale jesti, nismo imale izbora', ispričala je Margot, piše Daily Mail. 15-ak žena svakog je dana između 11 i 12 sati kušalo hranu pred vojnicima. Ako bi sve bilo u redu hranu bi odnijeli Hitleru.

Pročitajte i ovo Hitler na stadionu Šokantno FOTO Neviđen skandal uoči utakmice na američkom sveučilištu: "Iskreno nam je žao zbog sadržaja koji je prikazan" Prosvjednici protiv nacista okupljeni ispred rodne kuće Adolfa Hitlera (žuta kuća desno) BORBA S MITOM Preuređuje se rodna kuća Adolfa Hitlera: Cijena radova skočila za 11 milijuna eura

>> Ratni psihoprofil: Hitler je razvio 'mesijanski kompleks'

'Bila je to vegetarijanska hrana, ukusne, svježe namirnice od paprike do graška s različitim salatama. Sve je bilo lijepo aranžirano na tanjuru, baš kako je bilo i njemu servirano', prisjeća se Margot i dodaje kako bi Hitlerovi vojnici uvijek pričekali jedan sat prije nego bi mu odnijeli hranu.

Margot je živjela u svekrvinoj kući izvan zgrade glavnog štaba sve do neuspjelog atentata na Hitlera. Nakon toga su je držali zatvorenu u školskoj zgradi. 1944. se uspjela vratiti u Berlin, skrivena u vlaku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene