Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda dosad još nije zabilježeno da je divovska crvenoglava stonoga ubila čovjeka, svejedno ih se treba kloniti jer je njezin ugriz neugodan.


Djelatnici odjela koji brine o teksaškoj prirodi predstavili su prije desetak dana na svojoj stranici na Facebooku divovsku crvenoglavu stonogu, dvadesetak centimetara dugačko stvorenje koje se hrani gušterima, zmijama i žabama.

Zaboravite na strah od morskih pasa - Ovo su životinje koje će vas ubiti prije njih!

Vezani članci U pucnjavi u Teksasu jedna osoba ubijena i četvero ranjenih - 1 Nastavlja se crni niz u Americi: U još jednoj pucnjavi jedna osoba ubijena, a četvero je ranjenih Ukidanje nošenja maski, ilustracija Ova država zabranjuje kažnjavanje ljudi koji ne nose maske i ukida ograničenja: ''Vrijeme je da 100 posto otvorimo''

Dapače, njezin južnoamerički rođak rado napada i šišmiše, pa nije niti čudo što se ljude savjetuje da ih se klone. 

Naime, iako teksaška crvenoglava stonoga ne može ubiti čovjeka, njezin je otrovni ugriz svejedno vrlo neugodan jer izaziva otekline, a kod nekih žrtava i glavobolje te vrtoglavice. 

 

Check out this Texas-sized centipede at Garner State Park in the Hill Country. It's called a Texas Redhead and is known to prey on lizards and toads. Here's more http://bit.ly/TxRedhead

Posted by Texas Parks and Wildlife on Wednesday, July 1, 2015

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook