Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Prijeti sudar

GALAKTIČKI KAOS KOJI SE NE MOŽE IZBJEĆI Našu galaksiju čeka kataklizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije galaksije neće se moći izbjeći, a njihov sudar će biti katastrofalan.

U veljači nas na noćnom nebu čeka poneko iznenađenje, prije svega prekrasan prizor kiše meteora, točnije Geminida. No, rijetki koji će se diviti spektakularnim prizorima na nebu znaju kako se u istom tom svemiru sprema katastrofa gigantskih razmjera.

Pročitajte i ovo Mliječna staza - 2 UNICEF za djecu i mlade Rade sve kako bi se prekinula tišina oko mentalnog zdravlja: Mliječna staza - utrka koja život znači Slika nije dostupna Potvrdila mjerenja NASA: Kataklizmički sudar naše galaksije i Andromede ne može se izbjeći!

Katastrofa koja će se dogoditi, doduše, tek za nekoliko milijardi godina, ali ipak katastrofe.

Naime, galaksija Andromeda nalazi se 2,5 milijuna svjetlosnih godina od naše galaksije, ali nezaustavljivo hita prema nama brzinom koja doseže i do 1,6 milijuna kilometara na sat. Ne postoje šanse da se ove dvije galaksije izbjegnu. Ozbiljno - ne postoje.

Kad one i dođu jedna do druge, svega nekoliko zvijezda će se sudariti unutar Andromede i Mliječne staze, ali u njihovim galaktičkim strukturama nastat će kaos. Kozmičke krhotine raspršit će se po svemiru, a sve to će rezultirati masovnim izumiranjem vrsta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene