Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zraka svjetlosti snimljena roverom na Marsu zaintrigirala je milijune diljem svijeta.


NASA-in rover Curiositiy poslao je na Zemlju nove snimke s područja koje trenutno istražuje na kojima se jasno vidi vrlo oštra zraka svjetlosti oko čijeg su se porijekla iste sekunde počele voditi brojne rasprave.

Vezani članci Slika nije dostupna NASA-i fali "vulkanizer" na Marsu: Curiosity bi mogao ostati bez kotača Slika nije dostupna VELIKI UTJECAJ NA ZDRAVLJE I EKOLOGIJU Zagađivač koji je prilično zapostavljen

Na stranici UFO Sightings Daily stoji kako postoji mogućnost da ova svjetlost dokazuje kako ispod površine Marsa postoji inteligentan život te da koristi svjetlo na isti način na koji ga koristimo i mi. Odbacuju sve tvrdnje da je svjetlost posljedica prerade fotografije ili čak odbljesak od Sunca.

FOTO Prva snimka Curiosity Rovera: Bok, Zemljo. Ovako izgledaš s Marsa!

NASA-in stručnjak za fotografije dodaje još jednu mogućnost - ova svjetlost može biti i posljedica udara kozmičke zrake baš u trenutku kad je Curiosity snimao to područje.

NASA se, ipak, još uvijek nije službeno očitala o ovom fenomenu što milijunima diljem svijeta ostavlja prostora za raspravu o Marsovcima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook