Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija LOVEINT

Ljubomorni zaposlenici NSA špijunirali svoje partnere!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz sve optužbe za špijuniranje koje opterećuju NSA pojavila se i nova afera. Jedan je anonimni zaposlenik Nacionalne Sigurnosne Agencije priznao da su špijunirali partnere pojedinih ljubomornih zaposlenika.

Zaposlenici NSA-a navodno su za te svrhe koristili sredstva za špijuniranje posljednjih deset godina. Špijunirali su svoje bračne supružnike ili partnere, a iako to nije bilo često, operacija špijunaže imala je šifrirano ime 'LOVEINT', prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Kiriakos Micotakis SNAŽAN UDARAC VLADI Špijunski skandal potresa državu na jugu Europe, pljušte ostavke: "Prije nekoliko dana obaviješten sam..." Slika nije dostupna procurila snimka razgovora Državna tužiteljica BiH: "Znam da me godinama nezakonito prate i nadziru. Nije mi to ništa novo"

Dianne Feinstein koja zastupa Senat obavještajnog odbora rekla je da su joj nadležni ljudi u NSA-u priznali kako je postojao niz 'izoliranih slučajeva', ali oni nisu zalazili u korištenje osobnih podataka Amerikanaca.

'Svaki slučaj nepoštivanja pravila je neprihvatljiv, ali ovaj mali broj slučajeva ne mijenja stav da NSA vodi brigu da spriječi takve zlouporabe', dodala je Feinstein.

>> Washington Post: 'NSA je kršila ovlasti tisućama puta godišnje!'

Zaposlenici su uglavnom sami priznali tijekom poligrafskih ispitivanja da su špijunirali partnere. U tim se slučajevima uglavnom radilo o ljubomori i  provjeravanju partnera.

Ova vijest izlazi u javnost u najnezgodnije vrijeme za NSA, u razdoblju punom optužbi za kršenje privatnosti, špijuniranje građana i kršenje privatnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene